BIO

EGUIA_Joel_Genere_Diversitat_photo_author

Vaig néixer un matí d’hivern de 1982, després que la meva mare mengés moltíssimes mandarines. El Mediterrani em va veure créixer i avui encara em dóna pau caminar descalça damunt la seva sorra mullada. Em vaig llicenciar en periodisme (2000-2004, Ciències de la Comunicació, Universitat Autònoma de Barcelona). Vaig cursar un any d’estudis culturals com a ERASMUS a Alemanya (2002-2003, Universität Lüneburg) i vaig fer un màster de gènere i diversitat (2004-2006, Freie Universität Berlin). He passat moltes hores a la biblioteca, on he après algunes coses. Però moltes altres les he après muntant un diari amb nenes de famílies refugiades de l’Afganistan a Hamburg, fent investigació a l’Altiplà bolivià o col·laborant en la rehabilitació d’una carretera al nord de Sri Lanka.

El Novembre del 2015 vaig defensar la meva tesi doctoral a Berlin (Dr. rer. pol.), tancant uns anys durs i emocionants d’investigació en polítiques de gènere amb la cooperació internacional al desenvolupament alemanya. Darrerament he sigut investigadora postdoctoral a la Càtedra UNESCO “Dones, Desenvolupament i Cultures” de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i Professora Associada a la mateixa universitat.

Els darrers anys he tingut la sort de fer camí al costat de les meves criatures, l’Aik, el Jeldrik, el Tjark i la Sunna, amb qui, sens dubte, he après més que mai a fer les preguntes veritablement crítiques i essencials sobre el món en el què vivim.

Des del 2008 sóc presidenta d’Equality Factory.

 

Nací una mañana de invierno de 1982, después de que mi madre comiera muchas mandarinas. El Mediterráneo me vio crecer y todavía hoy me da paz caminar descalza sobre su arena mojada. Me licencié en periodismo (2000-2004, Ciencias de la Comunicación, Universitat Autònoma de Barcelona). Cursé un año de estudios culturales como ERASMUS en Alemania (2002-2003, Universität Lüneburg) e hice un máster de género y diversidad (2004-2006, Freie Universität Berlin). Pasé muchas horas en la biblioteca, donde aprendí algunas cosas. Pero muchas otras las aprendí montando un periódico con niñas de familias refugiadas de Afganistán en Hamburgo, haciendo investigación en el Altiplano boliviano o colaborando en la rehabilitación de una carretera en el norte de Sri Lanka.

El noviembre del 2015 defendí mi tesis doctoral en Berlin (Dr. rer. pol.), finalizando unos años duros y emocionantes de investigación en políticas de género con la cooperación internacional al desarrollo alemana. Últimamente he sido investigadora postdoctoral en la Cátedra UNESCO “Mujeres, Desarrollo y Culturas” de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya y Profesora Asociada en la misma universidad.

Los últimos años he tenido la suerte de caminar de la mano de mis criaturas, Aik, Jeldrik, Tjark y Sunna, con quién, sin duda, he aprendido más que nunca a hacer las preguntes verdaderamente críticas y esenciales sobre el mundo en el que vivimos.

Des del 2008 soy presidenta de Equality Factory.